Orbital

Uit PiercingWiki

Versie op 16 sep 2015 12:49 van Danielle (Overleg | bijdragen)
(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Orbital

Algemeen en plaatsing

De orbital piercing is een piercing doe op verschillende plekken in het oor voor kan komen. De orbital kenmerkt zich doordat twee afzonderlijke piercings met elkaar verbonden worden door middel van een ring.

Bij de orbital zijn er ontzettend veel verschillende combinaties mogelijk. Een orbital in de oorlel is een veel voorkomende variant, waarbij de plaatsing kan variëren van laag in de oorlel tot wat hoger in de oorrand (meer richting de helix toe). Ook is het mogelijk om de orbital van de innerconch naar de oorlel te laten lopen. Dit zijn slechts een aantal mogelijke combinaties; afhankelijk van de anatomie kan er nog veel meer mogelijk zijn.


Sieraad

Direct na het piercen wordt er in sommige gevallen gekozen voor twee staafjes met een dikte van 1,2 mm of 1,6 mm. Na de genezingsperiode worden deze dan vervangen door een aaneengesloten, ringvormig sieraad met dezelfde dikte, bijvoorbeel een ball closure ring. In andere gevallen zal de piercer besluiten tot het direct plaatsen van het ringvormige sieraad.


Genezing

Vanwege de diverse mogelijke plaatsingen kunnen ook de genezingsperiodes onderling sterk verschillen.

Richtlijn voor zacht oorlelweefsel: 4-8 weken.

Richtlijn voor kraakbeen: 6-9 maanden, vaak langer.


Afbeeldingen


Links

Sieraden geschikt voor diverse kraakbeenpiercings

Persoonlijke instellingen