Triangle

Uit PiercingWiki

Ga naar: navigatie, zoeken
Triangle piercing

Algemeen en plaatsing

De triangle piercing wordt geplaatst onder de clitoris door. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de clitoris een langgerekt orgaan wat zich onderhuids uitstrekt van het midden van de vulva tot een groot gedeelte van de zijkanten daarvan. Slechts een klein gedeelte van de clitoris is van buitenaf zichtbaar. Als er onder het kleine knopvormige stukje van de clitoris voldoende ruimte aanwezig is om een piercing te plaatsen, kan er succesvol een triangle piercing uitgevoerd worden. Voorafgaand aan de piercing wordt er door een piercer bepaald of er voldoende ruimte aanwezig is door het weefsel onder de clitoris samen te knijpen. De triangle piercing lijkt qua uiterlijk op een horizontale clithoodpiercing. Het verschil zit in de plek waarop de piercing wordt geplaatst: een triangle wordt een stuk dieper en lager geplaatst.

De triangle piercing is een piercing waaraan enige risico's verbonden zijn vanwege de plaatsing. Niet elke lichaamsbouw staat deze piercing toe, en niet iedere piercer is kundig genoeg om deze piercing succesvol uit te voeren. Laat je vooraf goed informeren om eventueel leed te voorkomen, en bezoek bij twijfel desnoods meerdere piercingshops.


Sieraad

Als sieraad wordt er meestal gekozen voor een ringetje of circular barbell welke eventueel iets verder open gebogen is. De dikte van het sieraad bedraagt meestal 2 mm. In bepaalde gevallen kan er echter ook gekozen worden voor een sieraad met een dikte van 1,6 mm of 2,5 mm.


Genezing

3-4 maanden.


Links

Sieraden geschikt voor Triangle piercings

Persoonlijke instellingen