Titanium

Uit PiercingWiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Het type titanium dat gebruikt wordt voor titanium piercingsieraden is meestal titanium grade 23 (6AL-4V-ELI). Dit type is gelegeerd met aluminium (6%) en vanadium (4%), maar bestaat voor het grootste deel uit titanium. In het kort betekent dit vooral dat deze 'grade' aanduidt dat het gebruikte metaal geschikt is voor implantaties en geen nikkel bevat.

Titanium is even sterk als staal, maar weegt maar ongeveer de helft. Daarnaast is titanium corrosiebestendig en hypoallergeen. Het metaal zal dus niet reageren op lichaamseigen stoffen en allergische reacties blijven over het algemeen tot een minimum beperkt. Hoewel iets duurder dan staal is titanium een perfect materiaal voor piercingsieraden.

Het is in Europa verplicht om te piercen met hypoallergene en nikkelvrije materialen. Daarom wordt er vrijwel altijd titanium gebruikt door piercers. Andere hypoallergene materialen voor sieraden, die gebruikt mogen worden door piercers (en ook gebruikt worden) in een nieuwe piercing, zijn Bioplast of glas.

Persoonlijke instellingen