Tepel

Uit PiercingWiki

Ga naar: navigatie, zoeken
Tepelpiercing

Algemeen en plaatsing

In de meeste gevallen wordt een tepelpiercing geplaatst in de tepel, in de natuurlijke vouw van de overgang van tepel naar tepelhof. Het sieraad rust hierdoor comfortabel en stabiel tegen de borst waardoor ongewenste beweging van het sieraad zoveel mogelijk voorkomen wordt. Tepelpiercings kunnen in vrijwel alle richtingen gezet worden. Horizontaal is misschien nog wel de meest voorkomende, maar ook diagonale en verticale tepelpiercings komen steeds vaker voor.

In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om meerdere tepelpiercings in een tepel te laten zetten. De tweede piercing zal echter pas gezet kunnen worden nadat de eerste piercing volledig genezen is. Het is hierbij erg belangrijk een kundige piercer op te zoeken zodat de plaatsing correct is.

De tepels van een man verschillen in veel opzichten met die van een vrouw. Over het algemeen zijn de tepels van een man een stuk kleiner dan die van een vrouw, waardoor in sommige gevallen aanpassing van de plaatsing nodig is.


Ingetrokken tepels

Ook ingetrokken tepels kunnen gepiercet worden. Het is wel belangrijk om te bepalen in hoeverre de tepel ingetrokken is en blijft. Sterk ingetrokken tepels die niet met wat druk naar buiten geduwd kunnen worden hebben een heel wat lagere kans om succesvol een piercing te kunnen dragen dan tepels die wel goed naar buiten te duwen zijn.


Sieraad

Bij tepelpiercings zijn zowel staafjes als ringen mogelijk. Meestal is de minimale dikte van het sieraad 1,6 mm. In sommige gevallen kan er voor de initiële genezing gekozen worden voor een dikker sieraad. Anatomie is hierbij vaak een bepalende factor. De lengte of diameter van een sieraad kan sterk variëren, en hangt af van de anatomie. De tepel van een vrouw is meestal sterker ontwikkeld en groter waardoor er een sieraad van een grotere diameter of lengte nodig is.


Genezing

3-9 maanden of langer.


Afbeeldingen


Links

Sieraden geschikt voor tepelpiercings

Persoonlijke instellingen