Spiral

Uit PiercingWiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Een spiral is een sieraad wat vaak gedragen wordt in opgerekte oorpiercings. Het sieraad ontleent zijn naam de spiraalvorm en kan gemaakt zijn van allerlei materialen. Omdat spirals over het algemeen flink wat gewicht kunnen hebben, worden er meestal materialen die wat lichter zijn gekozen, zoals glas, hout, hoorn of been. Metalen spirals worden vanwege hun gewicht vaak slechts als noviteit gedragen en zijn meestal verkrijgbaar in maten tot en met 8 millimeter.


Super spirals

Superspirals hebben de vertrouwde spiral-vorm, maar hebben meestal aanzienlijk meer windingen en een grotere diameter. Het totale gewicht van het sieraad ligt hierdoor logischerwijs ook hoger dan bij de normale spirals.

Naast de basisvormen van de spiral zijn er tal van variaties op de vorm mogelijk als sieraad. Tevens worden spirals in de meest uiteenlopende maten gemaakt.


Stretchen met spirals

Vanwege hun meestal geleidelijk aan oplopende vorm worden spirals soms gebruikt om een bestaande, goed genezen piercing mee op te rekken. Hoewel er succesvolle resultaten bekend zijn, dient er rekening gehouden te worden met de kwetsbaarheid van de huid wanneer deze onder contante druk staat. Het risico op scheuren en andere complicaties neemt bij het stretchten met spirals aanzienlijk toe.


Links

Spirals en andere hangers

Persoonlijke instellingen