Skindiver

Uit PiercingWiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Algemeen en plaatsing

Een skindiver is een doorontwikkeling van de Microdermal anchor en wordt dus ook door een kleine incisie in de huid ingebracht wordt. Deze incisie kan door middel van een naald gemaakt worden; vaker wordt er een biopsy punch gebruikt met eenzelfde of net iets grotere diameter dan het staafje. Vanwege de geringe afmetingen van het gehele sieraad kan een skindiver ook op andere plekken dan de wat meer gebruikelijke piercings gezet worden. Vooral de plekken waar regelmatig surface piercings gezet worden zijn populair om skindivers te plaatsen. Er worden echter ook tal van andere creatieve plaatsingen bedacht. Het kleine sieraad en de relatief snelle en eenvoudige zetprocedure dragen sterk bij aan het laagdrempelige karakter en de populariteit van de skindiver.


Sieraad

Het sieraad bestaat uit een discje, een kegelvormig puntje en een staafje dat deze verbindt. Het is kleiner dan een microdermal en bestaat uit 1 geheel in plaats van met verwisselbare discjes.


Genezing

De genezing is afhankelijk van de uiteindelijke plaatsing van het sieraad. Meestal wordt er ongeveer 3 maanden gerekend voor een volledige genezing, maar afhankelijk van diverse factoren kan langer ook aannemelijk zijn.


Persoonlijke instellingen