Navel

Uit PiercingWiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Algemeen en plaatsing

Naast de oorlel is de navel misschien wel één van de meest gepiercete lichaamsdelen. Hoewel de navelpiercing een veel voorkomende piercing is, vraagt deze wel meer zorg en aandacht dan een gepiercete oorlel. Allereerst is het belangrijk dat er voldoende soepel weefsel aanwezig is om de piercing succesvol te kunnen uitvoeren. Daarnaast wordt er gekeken naar de lichaamsbouw voordat de uiteindelijke plaatsing bepaald kan worden.

Hoewel de navelpiercing meestal door een natuurlijk flapje huid gezet wordt, wordt ze door de meeste piercers als surface piercing beschouwd. Surface piercings hebben over het algemeen een langere genezingsperiode dan de gemiddelde piercing. Eventuele frictie van bijvoorbeeld kleding of intensief sporten kunnen voor complicaties zoals irritatie, overmatige aanmaak van littekenweefsel en uitgroei zorgen. Ruim vóór het zetten van de piercing dient met de piercer besproken te worden of activiteiten het genezen van een navelpiercing in de weg kunnen staan.


Sieraad

Als sieraad wordt in de meeste gevallen een gebogen barbell met een minimale dikte van 1,6 mm aangeraden. De lengte is afhankelijk van de uiteindelijke plaatsing en anatomie. Sieraden dunner dan 1,6 mm worden niet aangeraden. Dunne sieraden kunnen als het ware door de huid 'snijden' wat de genezingskansen van een navelpiercing drastisch verkleint. In sommige gevallen kan een ringetje met een dikte van 1,6 mm gedragen worden tijdens de genezing, mits daar genoeg ruimte voor is. De diameter is afhankelijk van de uiteindelijke plaatsing en anatomie.

Na de genezingsperiode kan er over het algemeen gewisseld worden naar een ander sieraad naar keuze.


Genezing

6-9 maanden, of langer.


Afbeeldingen


Links

Sieraden geschikt voor navelpiercings

Persoonlijke instellingen