Nasallang

Uit PiercingWiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Algemeen en plaatsing

De nasallang is een piercing die opgebouwd is uit een gepiercet septum en twee gepiercete neusvleugels, op gelijke hoogte. De exacte plaatsing wordt meestal ter plaatse bepaald door de piercer in kwestie. Niet zelden dient er door het hardere kraakbeengedeelte van de septum gepiercet te worden om een optimale plaatsing te garanderen. Door deze drie piercings wordt één sieraad gedragen, meestal een rechte barbell met een behoorlijke lengte. Tijdens de initiële genezingsperiode wordt er een iets langer sieraad gedragen om ruimte voor eventuele zwelling over te houden. Na de genezingsperiode kan er gewisseld worden naar een aansluitend sieraad.

Deze piercing is redelijk gecompliceerd en wordt niet door alle piercers uitgevoerd.


Sieraad

Als sieraad wordt meestal gekozen voor een rechte barbell, met een dikte van minimaal 1,2 mm. De lengte is afhankelijk van de plaatsing en de anatomie; in de regel wordt er bij het piercen gekozen voor een langer sieraad. Na de genezing kan er gewisseld worden voor een aansluitend sieraad.


Genezing

De genezingstijd van een nasallang kan sterk variëren. In de regel dient er rekening gehouden te worden met de langst mogelijke genezingsperiode die voor kraakbeen geldt, zo'n 9-12 maanden. Langer is ook heel goed mogelijk.


Links

Piercingsieraden geschikt voor Nasallang piercings

Persoonlijke instellingen