Microdermal anchor

Uit PiercingWiki

(Doorverwezen vanaf Micro)
Ga naar: navigatie, zoeken

Algemeen en plaatsing

Een microdermal is een speciaal ontwikkeld sieraadje dat door een kleine incisie in de huid ingebracht wordt. Deze incisie kan door middel van een naald gemaakt worden; vaker wordt er een biopsy punch gebruikt met eenzelfde of net iets grotere diameter dan het staafje. Vanwege de geringe afmetingen van het gehele sieraad kan een microdermal ook op andere plekken dan de wat meer gebruikelijke piercings gezet worden. Vooral de plekken waar regelmatig surface piercings gezet worden zijn populair om microdermals te plaatsen. Er worden echter ook tal van andere creatieve plaatsingen bedacht. Het kleine sieraad en de relatief snelle en eenvoudige zetprocedure dragen sterk bij aan het laagdrempelige karakter en de populariteit van de microdermal.

Andere voorkomende benamingen voor microdermals: micro dermal anchor, dermal anchor, micro.


Sieraad

Hoewel er verschillende variaties mogelijk zijn, is de basis van het sieraad vrijwel altijd hetzelfde. Het sieraadje bestaat uit een voetje dat plat onder de huid rust, met daarin enkele gaatjes waar de huid zich mee kan verankeren. Op het voetje is loodrecht een kort staafje bevestigd, voorzien van inwendig schroefdraad. In het staafje kunnen vervolgens diverse attachments geschroefd worden, bijvoorbeeld een discje of een balletje.


Genezing

De genezing is afhankelijk van de uiteindelijke plaatsing van het sieraad. Meestal wordt er ongeveer 3 maanden gerekend voor een volledige genezing, maar afhankelijk van diverse factoren kan langer ook aannemelijk zijn.


Afbeeldingen

Enkele foto's van de plaatsing van een micro dermal anchor:


Links

Microdermals en opschroefaccessoires

Persoonlijke instellingen