Lip

Uit PiercingWiki

(Doorverwezen vanaf Labret)
Ga naar: navigatie, zoeken
Lippiering

Algemeen en plaatsing

Met een lippiercing wordt over het algemeen een piercing in de onderlip bedoeld. De plaatsing kan variëren. De meest voorkomende zijn piercings aan de zijkant van de lip, of in het midden, maar altijd onder het roze gekleurde gedeelte van de liprand, nooit er doorheen.


Als er een ringetje in de piercing gedragen gaat worden is de plaatsing vaker dichtbij de liprand. Als er alleen een labretstaafje gedragen gaat worden dan kan de piercing een stukje verder van de liprand geplaatst worden.


Lippiercings komen ook in paren voor. Twee piercings aan weerszijden van de onderlip worden ook wel snakebites genoemd. Twee piercings, als paar dicht naast elkaar geplaatst aan een zijde van de onderlip worden ook wel spiderbites genoemd. Een combinatie van een lippiercing in het midden met een philtrum piercing noemt men dan weer cyberbites. De variaties in plaatsingen, aantallen en benamingen zijn echter eindeloos.


De meeste lippiercings nestelen zich iets in het zachte weefsel van de binnenkant van de lip, waardoor er op den duur een afdruk van het discje zichtbaar is. In sommige gevallen ontstaat er in de beginperiode na het zetten een kleine ophoping van weefsel wat niet tot nauwelijks gevoelig is. Dit trekt op den duur vanzelf weer weg. Voelt de piercing tijdens deze fase dik, warm en pijnlijk aan dan is het verstandig een piercer te raadplegen.


Sieraad

Als sieraad wordt meestal gekozen voor een labretstaafje met een dikte van 1,2 mm of 1,6 mm, met een ruime lengte zodat eventuele zwellingen tijdens het genezingsproces kunnen worden opgevangen. In sommige gevallen wordt er gekozen voor een ringvormig sieraad, echter kan dit vanwege de beweeglijkheid van de lip en de royale afmetingen die nodig zijn tijdens de genezingsperiode voor problemen zorgen.


Nadat de piercing genezen is kan er vaak zonder problemen gewisseld worden naar een korter staafje of aansluitend ringetje.


Genezing

6-9 weken, soms langer.


Afbeeldingen


Links

Sieraden geschikt voor 1,2 mm lippiercings

Sieraden geschikt voor 1,6 mm lippiercings

Persoonlijke instellingen