Korset piercing

Uit PiercingWiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Algemeen en plaatsing

Korsetpiercings zijn in de meeste gevallen bedoeld als tijdelijke piercing. De korsetpiercings kunnen op diverse delen van het lichaam gezet worden en kenmerken zich doordat ze meestal in meerdere paren gezet worden waar nadien een decoratief lint of ander bindmateriaal door heen geregen wordt. Dit geeft het uiterlijk van een aaneen geregen korset, waar de piercings gelijk hun naam aan ontlenen. Een veel voorkomende plek voor korsetpiercings is de rug, maar de plaatsingmogelijkheden zijn talrijk en afhankelijk van de wensen van de piercee.


Sieraad

Korsetpiercings worden meestal gezet met ball closure ringen van 1,6 mm, hoewel de uiteindelijke dikte en sieraadkeuze natuurlijk kunnen afwijken. In sommige gevallen wordt er bij een kortdurende piercingsessie gekozen voor extra dunne (playpiercing-)naalden welke na de sessie eenvoudig verwijderd kunnen worden.


Genezing

Een daadwerkelijke genezingsperiode is bij korsetpiercings niet van toepassing, omdat de piercings van tijdelijke aard zijn. In sommige gevallen is er geprobeerd een reeks korsetpiercings een langduriger karakter te geven door het plaatsen van een reeks micro dermals of surface bars met specifieke accessoires, maar de slagingskans van dergelijke piercings is niet heel erg hoog. Tevens mogen de risico's die het gelijktijdig genezen van een dergelijke hoeveelheid piercings met zich meebrengen niet onderschat worden.

Persoonlijke instellingen