Industrial

Uit PiercingWiki

Ga naar: navigatie, zoeken
Industrial

Algemeen en plaatsing

De industrial piercing kenmerkt zich door 2 of meer piercings (in het oor) welke met elkaar verbonden zijn door middel van een, al dan niet gebogen, lange barbell. Indien er voor een gebogen barbell gekozen wordt, wordt dit meestal ter plekke en met de hand gedaan. De meest bekende versie van de industrial piercing is een diagonale staaf welke twee helix piercings met elkaar verbindt. Er zijn echter verschillende variaties op dit thema te bedenken, waarbij het sieraad zowel horizontaal als verticaal door 2 of meerdere lagen kraakbeen kan gaan.

In de meeste gevallen wordt er direct na het zetten een passende barbell uit één stuk geplaatst, welke blijft zitten gedurende de genezing van alle verbonden piercings. In sommige gevallen wordt er gekozen voor een sieraad van bioplast of PTFE, of wordt er besloten om de piercings eerst afzonderlijk te laten genezen met losse sieraden. Na de genezing worden deze vervangen door een sieraad uit één stuk. Het nadelige aan deze manier van genezen kan zijn dat de piercings ten opzichte van elkaar licht gaan migreren, waardoor het inbrengen van het uiteindelijke sieraad problemen met zich mee kan brengen en irritatie kan veroorzaken. Anderzijds kan een lang sieraad uit één stuk complicaties geven door zwelling, of doordat er druk wordt uitgeoefend op andere plekken in het oor. Het is belangrijk om een kundige piercer uit te zoeken wanneer je besluit een industrial piercing te nemen.

Deze piercing werd voor het eerst uitgevoerd rond 1990 door Erik Dakota uit Californië, USA.


Sieraad

Op maat gemaakte of gebogen barbell met een dikte van 1,2 mm of 1,6 mm. De lengte varieert, afhankelijk van de anatomie. Meestal zijn de barbells enkele centimeters lang.


Genezing

3-9 maanden, meestal langer.


Afbeeldingen


Links

Sieraden geschikt voor industrials

Persoonlijke instellingen