Subdermal implants

Uit PiercingWiki

(Doorverwezen vanaf Implantaat)
Ga naar: navigatie, zoeken

Algemeen en plaatsing

Subdermal implants, of ook wel implantaten genoemd, bestaan uit voorwerpen van hoogwaardig implantatie materiaal welke onder de huid aangebracht worden. De implantaten zijn vaak zodanig gevormd dat na een ruime genezingsperiode het reliëf onder de huid zichtbaar is. De bovenliggende huid blijft zich in de loop van tijd enigszins vormen naar de vormen van het implantaat, waardoor details nog beter zichtbaar kunnen worden.


Voor het plaatsen wordt de huid vooraf vaak gemarkeerd om de positie van het implantaat te bepalen. Er wordt een kleine incisie in de huid gemaakt met behulp van een scalpel. Hierna worden de huidlagen voorzichtig losgemaakt om ruimte te creëren voor het implantaat. Het implantaat wordt hierna op zijn plek geschoven en de huid wordt gesloten, meestal door middel van enkele kleine hechtingen. Na het plaatsen zal er vooral wat onderhuidse bloeding en zwelling optreden. Deze trekken in de loop van de tijd langzaam weg waarna de contouren en de details van het implantaat zichtbaar zullen worden. De plek waar de incisie gemaakt is geneest over het algemeen vrij probleemloos, mits er niet te veel spanning op de omliggende huid staat. Hierbij dient men echter wel rekening te houden met de kans op zichtbare littekens.


Hoewel er wellicht enige controverse bestaat over het aanbrengen van onderhuidse implantaten, wordt een vergelijkbare techniek ook uitgevoerd voor bijvoorbeeld borstprotheses en staafjes met hormonale anticonceptie.


Gebruikte materialen

De implantaten worden meestal gemaakt van hoogwaardig silicone of Teflon (PTFE). Implantaten dienen van de hoogste kwaliteit gemaakt te worden, om een goede genezing te bespoedigen en latere complicaties te voorkomen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om te werken met een implantaat gemaakt van hoogwaardig titanium.


Genezing

De initiële genezing bestaat vooral uit het schoon en drooghouden van de incisiewond en eventuele hechtingen. Na 7-14 dagen worden deze meestal verwijderd en volgt een normale wondverzorging. Het kan echter enkele weken tot meerdere maanden duren voordat het implantaat volledig en gedetailleerd zichtbaar is onder de huid, afhankelijk van de lichaamsbouw en plaatsing. Over het algemeen is het vooral van belang voor een goede conditie en voldoende rust te zorgen tijdens de genezingsperiode om het proces te bespoedigen.


Geschiedenis

3D implantaten en de genoemde procedure zijn met name door Steve Haworth bedacht en uitgevoerd.Afbeeldingen

Sterimplantaat

Implantaat pootje

Persoonlijke instellingen