Scrotum

Uit PiercingWiki

(Doorverwezen vanaf Hafada)
Ga naar: navigatie, zoeken
Hafada piercing

Algemeen en plaatsing

De scrotumpiercing kan over het algemeen op diverse plekken van de scrotumhuid gezet worden. Het is hierbij in ieder geval van belang dat de huid op de gewenste plek zich goed laat samenknijpen en dat er voldoende weefsel aanwezig is om gepierced te worden.


Hafada

De hafada is een type scrotumpiercing welke meestal aan de bovenzijde van het scrotum geplaatst wordt, aan een- of weerszijden van de penis. Op deze plekken is de huid relatief los en kan deze makkelijk gepierced worden.


Sieraad

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een ruim zittende ring, circular barbell of eventueel een licht gebogen staafje. Het is hierbij belangrijk dat het sieraad voldoende ruimte over laat voor erecties en de reactie van het omliggende weefsel van het scrotum op temperatuurwisselingen. Een te nauw sluitend sieraad kan het weefsel afknellen in zulke situaties en daardoor voor complicaties zorgen. De dikte van het sieraad bedraagt meestal 2 mm of 2,5 mm. Of een afwijkende maat mogelijk is dient voor het plaatsen met de piercer besproken te worden.


Genezing

3-6 maanden, soms langer.


Links

Sieraden geschikt voor scrotum piercings

Persoonlijke instellingen