Christina

Uit PiercingWiki

Ga naar: navigatie, zoeken
Christina piercing

Algemeen en plaatsing

De Christina piercing wordt geplaatst daar waar de buitenste schaamlippen samen komen, waarna de piercing richting de venusheuvel gezet wordt. Het onderste balletje rust hierbij net boven de huidplooien van de schaamlippen, het bovenste balletje rust aan de onderzijde van de venusheuvel zelf. De Christina piercing wordt over het algemeen beschouwd als surface piercing. Of de piercing succesvol gezet kan worden is afhankelijk van de hoeveelheid plooibare huid. Ook dient men rekening te houden met eventuele frictie van kleding of druk op het sieraad tijdens sexuele activiteit welke oncomfortabel aan kunnen voelen. Zoals bij alle (surface) piercings dient men bij een Christina piercing rekening te houden met uitgroei.


Sieraad

De meeste piercers kiezen voor een specifiek type sieraad: de zogenaamde surface barbell. Dit is een speciaal gebogen sieraad met twee opstaande pootjes waar de accessoires opgeschroefd kunnen worden. Het sieraad wordt in de meeste gevallen nog wat aangepast om de lichaamsbouw zo goed mogelijk te kunnen volgen. Een aangepaste circular barbell of licht gebogen barbell kan in sommige gevallen (mits de lichaamsbouw dit toestaat) ook als sieraad gedragen worden.

Een variatie op de traditionele surface barbell is het zogenaamde 'Japanse' sieraad wat in samenwerking met een Japanse piercingshop is ontwikkeld. Het lange, rechte gedeelte van deze barbell is geheel plat in plaats van rond, wat druk op de bovenliggende huid verminderd en de kans op een stabiele plaatsing vergroot.

Sommige piercers geven de voorkeur aan sieraden van Tygon, wat vanwege de flexibele eigenschappen een grotere kans op genezing zou bieden. Dit staat echter ter discussie omdat in de meeste gevallen de pootjes van het sieraad niet in een vaste positie staan en hierdoor de druk op de piercing zouden vergroten, met alle eventuele complicaties van dien.


Genezing

6-9 maanden of langer.


Links

Sieraden geschikt voor intiem piercings

Persoonlijke instellingen