Ball closure ring

Uit PiercingWiki

(Doorverwezen vanaf Captive bead ring)
Ga naar: navigatie, zoeken

Een ball closure ring is een ring welke sluit door middel van een balletje. De ring bestaat uit twee delen; een rond gebogen staafje met twee keurig afgeronde uiteindes en een balletje met twee overeenkomende deukjes aan weerszijden. Het balletje wordt met behulp van de vingers of een tangetje tussen de twee uiteindes van de ring geklemd, en sluit hiermee de ring af. Dit sieraad wordt in Amerika voornamelijk omschreven als een captive bead ring of CBR.

Ball closure ringen zijn verkrijgbaar in diverse maten, variërend vanaf 0,8 mm tot en met 10 mm. In sommige gevallen worden ringen in nog dikkere maten gemaakt, meestal betreft het hier echter een speciale bestelling.


Snap fit ball closure ring
De snap fit ringen zijn een latere ontwikkeling van de ball closure ringen. De uiteindes van de ring zijn afgevlakt in plaats van afgerond. Het balletje heeft hier op aansluitende deukjes, waardoor het balletje makkelijker op zijn plaats te klikken is. De ring hoeft hiervoor zelden opengebogen te worden en is ook in de dikkere maten nog makkelijk te openen en te sluiten.


Andere variaties
Naast de snap fit versie en de gebruikelijke ball closure ring zijn er ook nog de zogenaamde screw on ball closure ringen. Deze ringen wekken de illusie dat ze met een ingeklemd balletje sluiten, maar in plaats daarvan wordt het balletje in de ring zelf vastgeschroefd. Deze ringen zijn ontwikkeld voor de wat dikkere maten. Ook zijn er variaties te vinden die sluiten met een figuurtje, een ovalen balletje of een stukje tekst. Omdat ze op dezelfde manier sluiten als een traditionele ball closure ring, worden deze ook onder de noemer 'ball closure ring' geplaatst.


Links

Ball closure ringen

Persoonlijke instellingen