Bioplast

Uit PiercingWiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Bioplast is een relatief nieuw materiaal in de piercingwereld. Het is een hypoallergene, flexibele kunststof die in allerlei vormen gegoten kan worden. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bioplast is een uitkomst voor mensen die last hebben van metalen in hun piercing. Bioplast is uiteraard nikkelvrij, daarnaast hypoallergeen, het kan gesteriliseerd worden in de autoclaaf en het mag daarom gebruikt worden in een nieuwe piercing. Er zijn aardig wat piercers die het in huis hebben en het op verzoek gebruiken in een nieuwe piercing.

Bioplast kan, indien nodig, op maat gesneden worden met een scherp mesje en kan meestal gecombineerd worden met normale opschroef accessoires. Wel moet er nog schroefdraad 'gemaakt' worden; dit is eenvoudig te doen door een stalen bolletje op het staafje bioplast te schroeven.

De labrets van bioplast zijn waarschijnlijk het meest populair. Het materiaal is lichter dan staal en daardoor vriendelijker voor tandvlees. Ook zijn de gevolgen voor de tanden zelf een stuk minder dramatisch dan bij labrets van metalen.

Er bestaan ook push fit bioplast labrets, hierin passen alleen de zogenaamde inserts. Deze druk je zo in de open voorkant van het labret staafje. Als je ze eruit wilt halen trek en draai je tegelijk aan de insert en komt hij los. De meeste inserts passen zowel op 1,2mm alswel op 1,6mm bioplast push fit labrets.

Persoonlijke instellingen